MINDEN SEBEZ MÁR...
Minden sebez már közel-télidőben.
Az életünkről annyi tárgy ítél!
S annyi nincs-tárgy
Elszáradt falevélen
sors írást hoz , sodor sors-hozta szél.
Akármi - benne mindig szomorúság:
későősz-könnycsepp , megcsalt csillagok ,
s megint eltűnt valami fénytelenben ,
amely egünkön addig ragyogott.
Bár láthatóvá tesz sok láthatatlant
ez az idő , szívben és szív felett
minden sebez már: lét , nemlét , az emlék ,
gyűlöletnél jobban a szeretet.
Fáj , ha szeretnek , fáj , ha nem szeretnek ,
s a múlthoz is álomrontó napok
hozzátapadnak és fáj az a csend is ,
amely addig békével hallgatott.
Minden sebez már közel-télidőben.
Megszólalnak a hallgató sebek.
Vereségünk öregkor-árnyú élet ,
melynek végén úgy fáj a szeretet!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.