KÉK SZEMEK CSENDJE
Kék szem csillogott csendet , majd galambok
küldtek a légbe fénybuborék-hangot.
Felsusogott , elhallgatott a nyárfa.
Villant levelek ezüstcsók-fonákja.
Szomorúság-mélyét először láttam
a tájnak fájó tükrű tisztaságban.
Félénk csillag virágárnyékba tévedt ,
s egész életem verssé , semmivé lett.
hogy bánom-e? A Földön minden bánat.
Az öröm is szívjajdító varázslat.
Egész élet? Az is csak törtek törtje:
pillanat hull rá bús álomgyönyörre.
hogy bánom-e? A csillag , ha szerethet ,
virágárnyékban tűnődőn a legszebb ,
s mikor a Vers a szívre ír , szabadnak
kell lennie - vagy a szív megszakadhat.
Bánat-boldogság , tűnő semmi-ének!
Semmi-isten kékcsend szemébe nézek ,
Elmúlásba , s rálobban nincs-világra
Versek piros virágvágy-szabadsága.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.