Peremre kerülni szeretnék
Azt kell mondanom,
hogy tulajdonképpen utálok hegytetőkre mászni,
sőt a kisebb dombokat is inkább megkerülném,
mert szívem, elszűkült koszorúereimre felakasztva
- szörcsögve-zörögve, mint csapágyas szivattyú -
mellkasom ökölbeszorítja, tiltakozván
mindenfajta magaslat megmászása ellen
és tüdőm, ez az elhasznált, agyonbagózott, kitágult ócska luftballon,
fuldokolva könyörög újabb korty levegőért
minden lépés után
De ez az én bajom, magamat okolhatom csak,
meg az egész érzéketlen világot
- hogy ebben mégse legyek egyedül hibás -
Pedig annyira szeretnék a hegycsúcsokra,
s lezúduló mély szakadékok szélére kiállni!
Minél közelebb az elérhető peremhez!
Úgy hiszem,
onnan sok mindent megláthatnék, amit
így lentről és középen állva
sosem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.