Így születtem, Hamupipőke
Így születtem
Szájat neked ki adott?
Miért láthatsz Te napot?
Ki tesz azzá, aki vagy?
A Mindenható - neve nagy.
Azért hát, ha nem tetszem,
Neki szólj be, s ne nekem.
Hamupipőke
Drágagyöngyök hamuban
- így látom a lencsét,
Görnyedek egy saruban
- szorgalmam nem mentség.
Tényleg bálban jártam volna?
- kérdezem az egeret,
Cifra ruha, gyémántcipő
inkább ábránd lehetett.
Utóhang (hirdetés):
Fél pár cipő, ha keresne,
Megtalál a porban
A királyfim már elvehetne
- bocsánat, hogy szóltam!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-10-18 11:53:15
Utolsó módosítás ideje: 2015-10-18 11:53:15