FANNYVAL HAZAFELÉ...
Együtt mentünk , esti kirakatok
fénye , sötétje nézett , hallgatott.
Ismerős volt , mint életest , ha még
hívő fénnyel a hitetlen sötét.
Négyéves most Fanny , az Égi Lány.
Csillagsorok siklottak a haján.
Nem földi lény: szeme szépség-mese.
Aphrodité kis lelki gyermeke.
Itt öltönyök voltak , ott függönyök ,
s közöny-falak két kirakat között.
Majd giccsek , giccsek
Ilyet vesz a nép?
Lehet. Már régen elvették eszét.
Porcelánok
Tetszettek Fannynak ,
s a nénitől , bent , a szíves szavak.
Visszacsodálta őt , az Égi Lányt ,
trombitálni készülő elefánt ,
s bohóc , kire krumpliorrot teremt ,
s talpára híres márkát nyom Herend.
Továbbmentünk. Mellettünk elhaladt
könyvekkel hivalkodó kirakat.
Ó , Kirakat! Ez ki , az berakat ,
s szavalja: Történelmi pillanat!.
Üveg mögött a könyvek rosszfele
újmódi hazugsággal volt tele.
Mi ott voltunk és mégsem , Égi Lány!
Piros szív-dalban hazád és hazám ,
dal-világban , melyből , bár messze még ,
szív dobogja a Szép szeretetét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.