HIÁBA-VERS
Irtam hiába-verset.
Angyalok lelkesedtek ,
s eltűnt , elszállt a fényben
az az elképzelt Éden.
Irtam hiába-verset.
Ördögöcskék nevettek:
A Föld Pokol-örökség.
Jót akarni ökörség!
A kelő nap leáldoz ,
hintaló lesz a Táltos ,
s csak a Sötétség szárnya
suhog rá a világra.
Vér is , könny is hiába ,
s a szív hiába várna
holdfehér-csendű estét ,
melyben csillag-melegség.
Nemcsak a Vers hiába:
a Szépség minden álma
és örök-nincsben , mélyen ,
az az elképzelt Éden.
Mégis írom a Verset.
Angyalok lelkesednek ,
s fut ördög-arcon móka:
- Ó , Nincs Rímes Bohóca!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.