BÁLVÁNYOK FÖLDJÉN
Minden percben sötétlő óra üt
és látod-hallod: bálvány mindenütt.
Háj-szemükben misztikus félhomály ,
s parancsszavuk mindenütt rádtalál.
A gőgjük egy , bár arcuk százezer.
Ellenségük: ki gondolkodni mer.
Vastag karjuk hatalmon túlra nőtt:
magához ránt bölcsőt és temetőt.
Vérrel írják a homlokokra fel ,
hogy ebben-abban HINNI , hinni kell ,
s minek örülj , sírnod miért szabad
és hidd: szabad vagy , - de nem vagy szabad!
Bálványok Földjén elcsodálkozom
szolgalelkű különös árnyakon.
Együtt lengetnek szégyen-bugyogót ,
s öntelt csillagos-sávos lobogót.
Tudom , hogy elvisz majd egy pillanat ,
s e bálvány-had a Földön ittmarad.
Háj-szemekben hazugság és homály ,
tolvaj a kéz , bár ájtatos a száj.
Létből , jelenből bárhová megyek:
e Bálvány Földnél az csak jobb lehet.
Leghalottabb föld , legbúsabb haza:
ahol halott a Becsület maga.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.