Nem kell nékem... (bús szerelembűl)
Nem kell nékem a fivérem
körtefája, almafája,
csak táncoló madárkája,
forró nyoszolyája.
Tülltopános, gyöngyvirágos
csókra termett párja.
Rejtsen el a roskadó ág,
az ő mellén a szabadság
selyme- ingje, kék zászlaja,
meglengetném,
csak látszana...
Kék ruhája, kék topánja,
kék ég ölén ringva szállna,
Ha úgy látna, ahogy Isten;
csókra fogná ajka kincsem.
Nyoszolyánkbúl a madárdal
szállna pásztor-furulyával,
delelő nyáj volna dunnánk,
nem futna szét, ha aludnánk.
Hogy én mekkora úr lennék !
Száz rózsával kedveskednék.
Száz rózsával - illatával,
ha ő kettő bimbajával,.
Két karját de összefognám !
Élő réttel kápráztatnám -
Ezer nyiló százszorszéppel,
ha ő százszor szép ölével.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-05-09 18:19:03
Utolsó módosítás ideje: 2015-05-09 20:30:24