Tóth Csilla
kegyetlen vers (Marinak)
Síneken
áll az asszony,
síneken, férfiak álmán,
a jövőbe bámul,
nézi, hogy hogy lesz
innentől kezdve,
síneken állva,
talán az anyja tette rá egyszer,
már nem kutatja,
hol van az anyja,
eltűnt a ködben, eltűnt
a ködben, már nem kutatja,
volt itt egy gyermek,
hol van a gyermek, rég
nem kutatja, hol van az
anyja, volt itt egy gyermek,
kitárt tenyérrel,
ég felé néző tenyérrel
áll mozdulatlan, felette
isten, férfi az isten,
asszonyok álma,
mögötte földek
feltépett földek,
beomlott töltés,
vastemetők,
mellette sínpár, millió
sínpár, asszonyok állnak,
síneken állnak, hátuk
a ködben eltűnik sorra,
asszonyok tűnnek el
nyomtalanul,
előtte hangos vonatsíp
harsan, hallja, hogy jön
már, érkezik itt van,
bújik a ködből,
mellette sínpár, mögötte
sírok, felette hallgat,
nincs olyan isten,
Ugorj!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-05-04 12:17:29 Utolsó módosítás ideje: 2015-05-04 12:17:29
|
|
|