Apám, Katona Béla János
Apám nézte, hogy fekete a föld.
A kukoricadarálóval elzúzott ujján
morzsolgatta a bunkós hüvelykujjával.
Gondolta: Olaj van a szőlőnk alatt.
Ő hitte, hogy olajvállalkozók hőskora vagyunk
és valamikor nagyon régen élünk -
még a sorozat elején.
Ő hitte, hogy azért fog csalódni bennem,
mert én nem leszek olajvállalkozó,
hanem renitens leszek
és lesz egy világhírű rockbandám...
De engem majd nem érdekel az üzlet
ÉS SZÉGYENT HOZOK A CSALÁDRA ...
S Ő bundát vett anyámnak,
de anyám úgy nézett ki benne,
mint egy medve.
Apám rájött, hogy a kapálógépből elfojt az olaj,
de nem nyugodott - ásásnál talált a talaj
mélyebb rétegeiben is.
Várta, hogy egyszer csak föltör.
Apám eladta a szőlőt -
Háromszázhatvan ezer Forintért.
Azon vett 3 raklap sört.
Azt egy év alatt megitta.
Az üvegeket apránként visszahordtuk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Földönkívülieket segítettünkFeltöltés ideje: 2015-04-24 21:12:06
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-24 21:13:24