NAPORSZÁG
Házak álltak piros-sárgán a szélben.
Tündér sétált napmosolyú mesében.
Virág-kürtjelek ezüstlöttek, szálltak.
A nyár üzent így fénynek, fény a nyárnak.
Csörgött a szarka és nevettem: - Látod?
Mindjárt osztják a mandulás kalácsot!
Képzelt föld volt, álom felezte létben,
s zászló lobbant bízó, boldog szívében.
Napország ott volt, s álmodó merészség
tág címerében, szabadság és szépség,
s valami nagyság, mit most önző érdek
másít, tagad, kigúnyol, de a fénynek
virág-hangja még szól egy másik létből
mindannyiunkhoz: Napország szívéből.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.