Szentivánéj
mától egy kicsit rövidebbek a nappalok
őszbe gyűrűzik az izzószál
bár még hús érlel magot ez még nyár
de majd sorra hasadnak a dinnyék
szőlők tömör fürtjén burkot repeszt a prés
erjedni kész lesz a híg arany
most még grill füstje űzi a labdázókat messzebb
kislapát vakol homokvár falán
de túlcsordult már az éjszaka
hordókat görget a megnyert hajnalon
pincékben majd egy lépcsőfoknál
elalszik a gyertyaláng
s az elhagyott buborékfújón
őszi eső nyári álmot pattog a játszótéri padon
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-04-10 08:34:48
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-10 08:34:48