üresjárat...
körül leng a csend, mint saját rothadó testem, édeskés illata. szoktatom magam az elmúlás kipárolgásához. a távolba nézek, és azt fürkészem, van-e a semmi mögött valami? valami, ami újra kitöltheti a teret. ami vonz, miközben egyre távolodom. hat-e még rám az élet gravitációja?
üresség önmagában pedig nem létezik, az üresség csak a valamik hiánya. a csend a hangoké, a szürkeség a színeké, a szegénység, a pénzé, a butaság a tudásé, a hazugság az őszinteségé, a szomorúság a szereteté…
a buták között okos vagyok, de az okosok között buta.
a bénák között ügyes, az ügyesek között suta.
a szegények között gazdag, a gazdagok között szegény,
a regények között vers, a versek között regény.
a semmirekellők közt erényes, a tisztességesek között léha,
a szelídek között vadállat, a ragadozók közt préda.
a gyávák között bátor, a bátrak között gyáva,
az elméken innen gleccser, a szíveken túl láva.
a hazugok között igaz, az őszinték között hamis,
mindent mit tegnap mondtam, elvállalom még ma is…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-04-09 19:38:18
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-09 19:38:18