ELŐRE !
Előre munkások, építsünk újra a Földre;
ha a földön már nincs hely építsünk a hegyre,
ha a hegyen már nincs hely, építsünk az égre!
Előre! Előre! Hévbe !
Jöjjenek a béke fegyverei: a tanító szavak,
az iskolák és parkok, az erdők, hol zöld tavak
ringatnak szegény, gatyás gyermeket.
Ne szóljanak más, idegen fegyverek !
Gyertek elő nyugalmak karosszékeiből,
holt éjből, mocsári révből, zászlaink vinni elől.
Úgyse soká tart egy forradalom...
De talán majd örökre megköt a beton!
Örökre épülnek, mint Salamoni táblák:
Otthonok. Hol lakhatnak gyengék, s árvák,
és serénykedhetnek a régi dologtalanok.
Előre! Előre!
Gyújtsuk rá a Napot!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Értelmet adni a költészetnekFeltöltés ideje: 2015-03-23 00:12:13
Utolsó módosítás ideje: 2015-03-23 00:13:04