KALÁSZOK /Kaskötõ Istvánnak/
Arany magok, fénynek és földnek
szülöttei, a csendre dőltek,
s indultak tétova szabadban,
felhőárnyékos pillanatban,
sóhajtással, melyben a messze
madárszem-játékát kereste,
s utat, mely útján úttalannak
vándorokra mosolyog, s hallgat.
Mentem, kalászok velem mentek.
Forró légben bogár-szerelmek
gyúltak, s láttam: csöpp ezüst szikrák
mind-mind az elmúlást tanítják.
A nap is csendre dőlt, egészen
nyugodt lett alkonyváró kékben,
majd hangtalan vörösréz-ének
hívta a rejtőző sötétet.
Kalászok mentek, élet ment el.
Felettünk esti csillagtenger..
Meddig való és meddig látszat
e szívet sajdító varázslat?
Szükség van életre, kalászra,
égbolt megannyi csillagára,
útkereső utakra, versre,
csöpp emberbogár-szerelemre?
Nem tudom. Olykor igent érzek
szívemben arra, amit kétlek.
Minden szívben bolond varázslat:
mindig örömre vár a bánat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.