Vitray Tamás - És mégis itt vagyok (átirat)
Idősebbek még emlékeznek rá ...
Mindenki ismeri a dalt: " És mégis itt vagyok"
Vitray Tamás énekelte egykor...
A fiatalabbaknak pedig nincs mankó a neten...
De én tisztán emlékszem rá
és ez a témája mai versemnek,
amit fogadjatok szeretettel...
Akkor most reflektor középre és szól a zene, tessék:
Vannak fent és vannak lent is
és én most lent vagyok...
és belém rúgjatok
és mégis itt vagyok
és mégis itt vagyok...
És mégis lent vagyok,
s fent mégis gazdagok...
Mindig én hall-ga - tok;
Most is MA- GYAR VAGYOK. ...
És mégis... trallala ...
még így is trallala....
És mégis az vagyok...
Kit szarban hagytatok ...
Amíg én dolgozok.
Más meg ... oszt jónapot...
Itt lent a szegénység,
ott fenn a kevélység.
Itt lenn a nehéz könny.
Ott fenn a betétkönyv ...
És mégis...
itt vagyok.
És mégse...
Ott vagyok.
Velem ki-
...- tatok ....
Osztán úgy -
hagytatok !
NA EZ A MAI MAGYAR VALÓSÁG ! FOLYT KÖV. !
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A mai világban nincsenek könyvek, ha vannak, akkor pedig sok.Feltöltés ideje: 2015-03-18 20:40:45
Utolsó módosítás ideje: 2015-03-18 20:40:45