Böjtszavú március
Dér ül a földön, rőtül az ég,
Szaggatott, foghíjas ragyogás,
Lengi át március idusát.
Kenyéren és vízen élve
Kibírjuk feltámadásig,
Húsvétos reménységgel
Futva át a halálon az életig.
Szétomló, lefojtott rettenetben
A letagadott árnyak hörögnek,
Mint örjöngő ebek, kik sejtik,
S a világba vonyítják tébolyuk.
Üzenem, hogy egyszer
Ennek vége lesz.
S azokkal, akik másokat,
S magukat is mentve
Még teszik a dolgukat
Konok akarással,
Amíg él ez a mállás- szagú béke,
S kitartanak a recsegő eresztékek,
Ameddig kell, s lehet
Kenyéren és vízen,
De eljutunk feltámadásig.
2015. március 14.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-03-17 14:17:05
Utolsó módosítás ideje: 2015-03-17 14:17:05