Március 15 - ünnepelj Magyar
Kottonnal megszórt diszkófolyosó,
tamponra öntött pálinka szaga,
új évezred, új léteket aprító
kulturnemzet - hősöknek utóda.
Petőfi magát vesztette-oda,
a szobra is menne már el messze,
de ércbe öntött álszentség foglya,
hazug szavak zengnek most fülébe.
Attila is bánja, hogy csavarozták,
kőre ragasztott költészet, gúnnyal,
új nagyok magukat tatarozták,
futtatták, róluk szól dicsőítő dal.
Hangzatos címek, pornográf rímek,
egymást basszák szájba, nem számít már,
kacagány, darutoll, meg egyéb díszek,
kutyabőr, meg föld, ezerekben hektár.
Főhajtás, tisztelet, aztán usgyi,
indul a gép, tököt áztatni, tenger,
persze megy a picsa is, bűnügyi
merész tett, államköltségen hencser.
Ünnepelj magyar, igaz gyereked éhes,
nem számít, dübörög a gazdaság,
te most kussolj, vagy torkod lesz véres,
föld alatt rohad már az igazság.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-03-08 09:06:49
Utolsó módosítás ideje: 2015-03-08 09:06:49