Harangszó
Légy vessző, elválasztójel,
vagy szóköz csupán
az egybeírt,
egybemondott hazugságok között,
hogy meglássa a legbutább is,
hogy a hazám
súlyos beteg, és minden végtagja törött!
Légy jel, üzenet,
körmöd véste kín falak vakolatán,
mutass, taníts,
tépd a hazug zászlaját, mint a szél,
mert ennyi bajt, szélhámost
nem láttak még e hazán,
légy a becsülettel,
de tenni rest, és néma ne legyél!
Légy a harang nyelve,
melynek dühe nem csitul a bronzfalon,
légy rianás, fület süketítő,
mely végig robog az ellopott partokon!
Jó lenne, ha Ady „bamba gatyás” népe,
túllépve naiv önmagán,
élne,és nem szolgaléttel,
e gyönyörű, magyar hazán!
2023.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-04-23 13:00:13
Utolsó módosítás ideje: 2023-04-23 13:00:13