KÉT SZOBOR
Áll a szobor mellékszíntéren:
nagy tér melletti kicsi téren.
Lehet, kutyát se érdekel, de
a Nagy Hazugság odatette.
Mása, ki élt, tudtuk már AKKOR:
ostoba volt, s tudós professzor.
Tettével áruló lett, mégis,
nézni kellett volna szívét is?
Özönlő fegyverek ELŐTT MÉG
azok hozták hatalma végét,
akik ma a kolompot rázzák,
s a múltat gazul magyarázzák.
Kit ellenség öntött szoborba
az a gyalázat terhét hordja!
Szobor! Ha ott ülnél szerényen
kint Szabolcsban, az árokszélen..
Ám itt vagy tűnődőn a téren
az alkony gúny-rézvörösében.
s mögötted égig magasodva
- látják, nem látják - Mammon szobra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: kéziratban,