Holnap lesz
Születésemmel kezdődött a végzetem,
mint Krisztus születésével a Golgota,
élek, amíg élek, nem az idő számít,
hanem az, hogy honnan jövök és majd hova
érkezem rövid vagy a hosszú utamon,
jót, vagy rosszat teszek az élet idején,
hogyan ítél engem majd meg az istenem,
mit tettem és mit nem, hogy tartottam be én
az embertársakkal minden tennivalót,
hiszen ez az élet célja itt a földön,
de nemcsak a célja, az értelme is ez,
amíg kötelező egy életem töltöm.
Akár hiszek vagy nem transzcendenciában,
vallásos vagyok, vagy egyszerűen ember,
számot kell most vetni, ezen a világon,
érdemeim lesznek-e a végén egyszer,
pontosabban, vannak, minden embernek van,
de nekem nem mindegy, mit mondhatnak rólam,
hogyan értékelik igyekezetemet,
ember maradhattam igazán, valóban?
Ez a lényeg, miről emberek döntenek,
s erre a választ csak az életem adja,
holnap kezdődik a hátralévő résznek
mindeneket eldöntő legelső napja.
2014. december 25.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-01-19 21:39:19
Utolsó módosítás ideje: 2015-01-19 21:39:19