Az értelem és az anyag
A értelem csak anyagi lehet,
anyagon kívül még a képzelet
sem létezik, mert ugyan ki vajon
istenen kívül, ki hallgatagon
közvetíti a gondolatokat,
és kinek, talán több isten akad?
Idővel egyszer arra kényszerült
az az egy is, mikor belemerült
volna az értelmes alkotásba,
hogy nagy hiány az anyag hiánya,
ezért teremtette a világot,
más lehetőséget ő sem látott,
kellett ezért az anyagi ember,
naprendszerek, föld, rajta a tenger,
hogy a magában való szellemet
munkára szorítani úgy lehet,
hogy, ha beleszorul az értelem
amely emberek nélkül képtelen
létezni, még a szellem világát
is csak az ember láthatja úgy át,
hogy ő teremti meg az istenét,
földobja az égbe, vagy szerteszét
mindig csak önmagában rejti el,
együtt, tudományos érveivel.
Az anyagon kívüli értelem
nem létezik, ez veszélyes elem,
mert nincs ellene semmilyen vigasz,
és nagyon könnyen lehet, hogy igaz!
2014. december 20.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-12-22 02:15:02
Utolsó módosítás ideje: 2014-12-22 02:15:02