Így maradok ember
Sokan biztatnak, írni olyat kell,
amitől kékebb lehet a tenger,
és ezért dallamosabb az ének,
végig gondolva újra remélek,
vénülve így maradok ember,
mert kell, hogy valami visszatartson,
ne veszítsem el végleg az arcom,
és ismerjenek rám szavakból is,
mindig pontosabb legyen a dózis,
amelyet majd csak jó szívvel tartom
mások elé, hogy erősödjenek,
és velük én is derűsebb legyek,
így ismerjem fel tennivalómat,
ha meg is rövidül minden hónap,
és befeketednek a fellegek.
Mert másképp egyforma minden ember,
tehetség szerint csak türelemmel
tudhat többet, mint amennyit tanult,
vagy gúzsba köti mindet a múlt,
s ez ellen nem működik a fegyver.
2014. november 24.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-11-24 10:41:36
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-24 10:41:36