Fekete váz
Az én bűnöm
megvált és újratervez.
Felvásárol az ördög, hogy eladjon
jött-ment isteneknek, kik majd
elhasználtan szennyes kosarukba tesznek,
hajtogatnak, vegyszereznek,míg
kikopnak az impozáns pigmentek és
lefolyik az ócska máz, míg
maradok végül, aki voltam,
a puritán fekete váz
színemig hámlottan.
A purgatórium lángnyelvei
finnyásan odébb kúsznak ha érintenek.
Mellőzött csicskás-angyalok
gumikesztyűt húznak
hogy parlagra vigyenek;
így az ördög ihlete ímhol, sehol,
de otthon vagyok, szabadságon,
és azt hiszem a semmi
a leggondoskodóbb természetű dolog a világon,
de matat egy sovány ördög, ki éhezik,
elad újra az isteneknek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-11-18 18:45:51
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-18 18:45:51