TESTVÉREIM, SZABADKŐMŰVESEK !
Testvéreim, szabadkőművesek !
Én leghűbb katonátok leszek!
Égi magisztrátus ködszekerében
gyertek el értem!
Testvéreim, szabadkőművesek!
Velem tornyot építsetek!
Tetején mindent látó szemmel
és újdonat nevemmel!
Mikor gyermek voltam, kortalan.
Hozzám is eljött az arctalan,
lángfényű jobbján ez a szám éklett:
ezerhatszáz- hatvanöt: ÉLET.
Forradalmatok által jő a költőisten.
tegyétek meg azt s köröttem s bennem.
Köszöntsük egymást a béke- és győzelem jelével
két galambszárnnyal, mely kőlábra térdel.
Isten jelének fordítottja a lélek,
e jel lett nagyobb az én vásznamon, értek.
mérlegre vessétek ki kardot hozott,
véle mérettesétek a négy lelkes csillagot.
Várom, hogy az ajtón kopogtató szellem,
jeletekkel a titkos beavatásról feleljen.
Vas-papok tanait írjátok homlokomra,
s a bárányvért töltsétek boromba.
Sötét templom legmélyebb zugába
vigyetek el harsonás szobába -
Égi magisztrátus ködszekerében
gyertek el értem!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: National GeorgraphicFeltöltés ideje: 2014-11-03 05:23:48
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-03 11:19:19