Gyöngy-testvérke
Tejte, tejte, szép hegyecske.
Tejte,tejte, zöld legyecske.
Kinek tej, te,kinek fejte,
kinek fejte, betegecske?
Álom,álom, jól kínálom,
tejte, tejte, szelídecske -
álommélyem felcsörgedtem,
mellem,keblem lélegeztem.
Adj utamra felhősúgást,
jó hitünkre gyomorkorgást.
Tejte, tejte, aludj csendbe',
aludj, álmodj kebelembe'.
Mellem tejre gazdagodtan,
őshitemből előhoztam.
Arany égből ezüst este,
igaz álmot aludj, tente.
Tejte, tejte, szép legényke,
aludj,álmodj! - lelkem lelke.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -
Feltöltés ideje: 2014-11-03 05:10:36
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-03 05:10:36