Kezedben a sorsom
Igen! Könnyebb egy hegyet
száz szekérrel odébb rakni,
mint az átkot vállainkról
mélybe dobni.
A szirmok tán mondanák,
hogy ujjaink közé fagyhat
a szivárvány!
Már-már azt sem vesszük észre,
nyár van, tavasz vagy tél-e?
Lábunk alatt kopik a Föld -,
s kifakul a fűből a zöld,
tengerledik a sárga -
az avar tapad a sárba.
És nem jön közelebb a Nap,
igaz, hogy távolabb sem az
Ég került,, csak a lélek
merült alá a titkok
szél-hárfázta Öreg-tavába.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: JEL, 2003
Kötetben: A szeretet fájdalma (Budapest, 2014)
Kiadó: KAPU
Feltöltés ideje: 2014-10-17 17:43:56
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-17 17:43:56