Sok pénz, elég pénz
Sok pénze sok nagyúrnak van,
elég pénze a szegénynek
szokott lenni, nem gondtalan
akkor sem az árva lélek.
Mire elég, ami elég?
Szalonnára és kenyérre,
míg a nagyúr naponta még
bele rak a bankbetétbe.
A nagyúr a takarékos,
a szegény a pénzt megeszi,
melyikőjük tette hasznos;
kitalálhatja, megteszi
minden komoly gondolkodó,
aki nem hűbelebalázs,
kis kupacból lesz a csomó,
meseautó, mesegarázs.
Ezt tanulságképpen mondom
mindenkinek, kit kövessen,
kevés az úr a porondon,
aki ezért követ vessen
rám, hiszen én szóvá teszem,
és ez már demagógia,
vagy elment régen az eszem,
vagy el kellett kallódnia.
2014. október 12.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-10-13 07:12:15
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-13 12:22:33