Egyszer mindenkinek eljön a húszévese...
Egyszer mindenkinek eljön a húszévese,
akitől megkapja a beosztását,
s hogy a cipője elég fényes e...
Majd lásd benne Isten földi mását.
Egyszer mindenkinek eljön a húszévese.
Kigúnyolja a halált,
mely számodra rettegett.
Neked is eljön a trónjára állt
húszévesed.
Egyszer mindenkinek eljön a húszévese,
kinek udvarán söpörhet,
s nem méltányolja a lassúságot sose
ha ővele söpörtet.
Ha szíved, lábad fárad
nem vesz majd semmibe-
egy ifjú munkaállat
kitúr majd sebtibe.
Taknyos orrát rádemeli,
majd azt mondja söpörj lelkesen.
majd szíved sír, csak szád neveti,
és már az is csak csöndesen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Büdös Feltöltés ideje: 2014-10-08 18:48:52
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-08 18:49:56