Az ördög sikere
Az ördög legnagyobb sikere,
hogy elhitette; nem létezik,
ám a világ vele van tele,
sokan ismerik és követik,
mert kellemes perceket ígér
azoknak, akiket csalogat,
alkalmas időben hazatér,
vele még nem késett a vonat,
nincsenek kifogásai sem,
bőre alatt is alibi van,
szívesen válaszolja: igen,
az igazság általa fogan.
Hűséges a feleségéhez,
nem firtatja, az hűséges-e,
minden házimunkát elvégez,
jó példák serény mindenese.
No, de nem dicsérhetem tovább,
visszájára fordul a dolog,
gyanút foghat, aki gyenge báb,
és nem önállóan oldalog,
ha kora este haza csoszog,
mindjárt a munkaidő után,
otthon krumplipucolásba fog,
és almát szed fenn a körtefán.
2014. október 2.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-10-06 00:00:27
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-06 00:00:27