Túl sokáig
Túl sokáig hordtam az erényövemet,
levetettem, mire megvénültem.
Poros a muffom, s falom a könyveket,
bámulom a képemet révülten.
Hová jutottam a mesék világából?
Pókhálós csipkerózsika néz a tükörből.
Ha most a múltba zuhanhatnék a mából,
másként kezdenék mindent elölről.
Lennék választó s kiválasztott egyben,
nem olyan gátlásos szerencsétlenség,
s nem volna többé semmi elérhetetlen:
szerethetném azt, akit szeretnék.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-09-09 19:33:57
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-09 19:33:57