Az én hazám
Ez a nép itt él ezeregyszáz éve,
elpusztítani nem sikerülhetett,
megmaradásra, életre ítélve
épített hazát, és hányszor tévedett?!
Nem vezetői, vezérei voltak,
önjelöltek és gyáva diktátorok,
akiket azért érdekelt a holnap,
legyenek nagyok a lopott birtokok.
Ez a nép ma is jól becsapta magát,
farizeusokra adta voksait,
képmutatóan szeretik a hazát,
egymásnak kiosztják gazdag javait.
Tudatosítom, én is magyar vagyok,
sokan vagyunk, akik nem fideszesek,
unokáimra olyan hazát hagyok,
amire majd én is büszke lehetek.
Az én magyar hazám boldog emberek
ordasságtól mentes otthona legyen,
mindennel megküzdő sokféle gyerek
népesítse be, és büszke értelem!
2014.június 29.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-01 05:22:44
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-01 05:22:44