A mama jelentett !
A mama többet tett a rendezett lakótelepért,
mint bármelyik tisztességes proletár.
Ő jelentett!
Az ablakból figyelte
a panel- lakótelepet rendező munkásokat,
ha pedig úgy látta : nem dolgoznak
tárcsázta a Tanács számát,
ami a vastagfedeles telefonkönyv
borítójába lett tollal belevésve
aztán ott beszámolt mindenről.
Tevékenységének köszönhetően
az ő környékük tisztult meg legelőbb
azoktól a fáktól, s bokroktól,
amik az énekesmadarak és vadak
búvóhelyei voltak.
Így a nyugalom és a közrend általuk való
megzavarásától
azóta egyetlen lakónak sem kellett
tartani,
és a zöld ágak már nem akadályozták
egymás megfigyelését.
A mama azután halt meg,
miután már minden fát kivágtak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: BüdösFeltöltés ideje: 2014-06-23 22:34:47
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-25 00:16:33