Gondold át végig
Gondold át végig! Hogy is volt ez?
Azt is mondhatod, hajdanán.
Az ember tervez, isten végez,
és el sem hiszed igazán,
hogy szép az élet legvége is,
ahol már nincs is fordulat,
és most le tudod írni mégis,
hogy mindig becsüld meg magad!
Becsüld magad, hogy legyen olyan,
aki téged jobban szeret,
akinek mondhatod boldogan,
hogy szereted az életet.
Ezt a közhelyet megtöltheted,
ha élni valaki segít,
ki tudja, mi a te érdemed
abban, hogy a nap melegít.
Szomorú nagyon a kor, ahol
dicsőség bátornak lenni,
a költő vakmerően dalol,
ha nem is figyel rá senki,
s ha mégis akadna valaki,
akit megérint ez a vers,
ő már csak utánad mondja ki,
amit te versben énekelsz,
ne szomorkodj, ha nem szeretnek,
kik tanítják a versírást,
gőgösségükben kinevetnek,
akkor se írj te soha mást!
2014. június 20.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-20 08:57:58
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-20 08:57:58