anyám nem volt mosónő,
apám se volt paraszt,
nem tántorgott Amerikába,
hívták, mégis maradt.
kaptam kinőtt ruhákat és
vidám ólmeleget,
nem is remélt útravalót:
Marxot és Engelset.
'empiriokriticizmus' -
olvastam a polcon,
fogalmam se volt mi lehet,
vonzott minden új szó.
nem lehetek érdekes én:
tanult "kékharisnya",
mindaz amit elértem: egy
panelben egy plazma.