Mert égni fognak
Mert égni fognak mindenek:
az erdők és a kertek,
és égni fognak emberek –
a szemek már kiégtek.
Mert felkap, s mindent átölel
a láng, a füst, enyészet,
s a lobbanás égre lövell –
ez lészen az ígéret:
Mit megmondtak a próféták,
most mintha közelegne;
a tűzgolyó már süt hétág –
olvadó elemekre.
A fáknak végső, reccsenő-
roppanó áriája –
zúdul a kínban senyvedő
világ zsarátnokára.
Mert nem kellett az intelem,
elszenesedve holtan –
porból lettél – porrá leszel
a pusztuló pagonyban.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-03-05 18:46:32
Utolsó módosítás ideje: 2014-03-05 18:46:32