Lófaszt darál a csend
Lófaszt darál a csend;
búvó hajnalok,
Euridika rádió , olyan, mint a cápa,
lófaszt darál a csend, a csend lófaszt darál ma.
Rakéta porszívó, zümmög, mint
a felbojdult méhes.
fényre kitárt szívünk sebzett - fekélyes.
Virradóra.
Nyit a kocsma.
Illan bora?
Itt a szóda…
Vitatkozna?
Itt, valóban?
Kinn a hóban..
Kinn a hóban…
Nyelvdugdosó
kutyapersely?
elv-súgdosó
buta szergej.
Piros bohócruhában súgdossa az elvet;
s ki dohog ,
utáltan dugdossa a nyelvet...
Lófaszt darál a csend.
Elbújtak néma csillagok;
Félek nem lesz újra rend -
Míg itt vagy - míg vagyok.
Elbújtak néma csillagok,
sárgák, vörösek, vállapos nagyok.
A többit a kozmosz tartja fent…
lószív és lófarok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-02-17 21:51:51
Utolsó módosítás ideje: 2014-04-02 19:30:40