Az ég alján vörös fények,
a színek vörösen égnek.
Bájt adnak az őszi estnek.
E fényáradat lassan megnyugszik,
majd a fények tüze kialszik.
Lassan minden szürkévé válik
és éjsötétté lesz hajnalig.
Halász István
Budapest-Boráros tér, 1997. szeptember 14.