ÉNek
kedves barátaim pár éve még óvtatok
az albert györgyi emil ajar és frederic beigbeder könyvektől
most meg én égetem magam szerelmeim és városom
félteni kell tőlem gyerekeket öregeket nőket férfiakat
más-más okból
lassan olyan szégyentelen alpári leszek
mint az a hatvanas énektanárnéni aki az iskolamosdóban
hangosan maszturbál és régi ismerőseivel összefutván
második mondata a hol is találkoztunk után arról szól
hogy a férje a híres karnagy vak szex közben
is a kórusról beszél és a férjes szopránénekesről akibe
kezdettől reménytelenül szerelmes
ezért hát felesége egyedül maradt
a sodrófával és a vécépumpa nyelével
tanúságul eszelős vigyorral szétteríti ujjait kifeszítve
a hüvelyváladékhártyát
hiába az ember csak magára számíthat
hát igen a férjeket kútba dobni is késő
a megszabadulás terve is vízbe fúlt gondolat
főleg ha az illető tekintélyét nésége adja ami összenőtt vele
egy válás ilyenkor öngyilkosság a tűrés ugyanaz
lassabb verzióban
mikor egy kövér doktorné szeretője lettem
rájöttem hogy a férfiak rangja pénze
a figyelmetlenséggel kegyetlenséggel egyenesen arányos
a feleség nem emlékezett egy szép szóra se
csak feneke puha bőre a klumpa ütéseire amiből egy szeg kiállt
közben énekelnie kellett a szomszédok miatt
lévén templomi szoprán zengjen az úr dicsérete
többekkel megszökött volna de nem kellett senkinek
sorra buzihírüket keltette bosszúból netán látens leszbikusságból
ami kezeim alatt ragadósnyelvű szörnyeteggé fejlődött
visszafordíthatatlanul eggyé forrasztva
jancsit juliskát boszorkányt mézeskalácsot ketrecet
kint és bent is csak sötét erdő
kedves barátaim engem már nem kell félteni
késő minden eldőlt
nem számít hogy albert györgyi meghalt
hogy ajar nem is létezett beigbedert nem reklámozza senki
gyerekek öregek nők férfiak féltenek magamtól
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-10-24 22:19:52
Utolsó módosítás ideje: 2013-10-25 11:52:23