Szélszimfónia
Erős szél nyargal a habokon.
Hatására tombol a Balaton!
Fehér tajtékú hullámaival
a partra dühösen sűrűn kicsap!
De a szél hevét alább nem adja!
Erejét jelzi bősz indulata.
Uralkodni vágyik a környéken
ezen a szép tóparti vidéken.
A fák hajladoznak előtte
az Ő saját kénye-kedvére.
A szél kedvtelve dudorászik,
a parti nádas ringatózik.
Vajon tud-e mást tenni, mint hajladozni?
Nem, mert a szél és a Balaton vele játszik.
A szél ereje egyelőre nem csökken.
Látványában gyönyörködöm az üdülőnkben.
Halász István
Balatonfenyves, 2013. szeptember 03.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-09-17 12:49:24
Utolsó módosítás ideje: 2013-09-17 12:49:24