Ja.
Apám félig székely volt, anyám félig Zanussi,
Mindkettő éberholt. Sosem tudott aludni.
Anyám félig angyal volt, apám félig nem létezett.
Csontszínű angyalport hint rájuk az emlékezet.
És én?
Én 36 fokos lázban égek.
Ehhez képest hőemelkedés a halál is;
Kihűl a test, megnyugszik a lélek…
Félek, az hogy élek már-már túl banális.
Naplót kéne írni
arról, hogyan szárad a száj,
hogy pattan meg a gége….
naplót kéne írni, de minek?
hiszen, Szárszónak is egy a vége.
Csak nézem, ahogy a sín szalad, a peron áll…
az altató már nem vers, hanem veronál…
ez a modernkori típus.
És nem tudsz szépen elaludni, ha nem vagy tűzoltó,
katona, vagy vadakat terelő politikus.
Pedig ahhoz is csoda kell,
hogy a Mama combján lecsorgó ondó,
vagy a Brad Pitt pisztolya előtt röhögve térdeplő John Doe
ne te magad légy.
Az őrület makacs légy; köröz felettünk.
Kitagadnak a világok, elszakadnak a kapcsok,
és a cseten sem hiszik már el, hogy nem én kiáltok,
csak beragadt az a rohadt Caps Lock.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-28 20:14:20
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-28 20:14:20