Egy ismerős idegen idebenn, tele számos intelemmel.
Mindegy, mit cselekszel, ő mindenben ellened kel.
Ha rosszat teszel, jogos a kengyel,
ha jót igyekszel, abban is hibát lel.
Kemény kézzel bánik a léttel,
panaszra nem lehet kitétel,
hiszen nincs bíró, aki ellene ítélhet.