"az ember tragédiája"
korán kelek, le se fekszem,
félek, ma engem temetnek,
olvasnám a nekrológom,
írjam meg én? jobban tudom!
meghalt! elment! elhunyt! -szörnyű,
sír a család, s megkönnyebbül;
végül is halni születtünk,
csak hogy korán lesz-e végünk,
vagy kapunk még haladékot -
magunk zárhassuk a kaput.
mi a korán, mi a késő?
minden mi él, az egyenlő.
csecsemő is nyugszik sírban,
öregembert víz sodorja,
van ki tudja, mindez miért?
kitaláltuk Isten nevét...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-16 23:40:54
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-16 23:40:54