Cicaszlemm, vagy mi
Szeretnék írni verset,
jót és keveset
cicákhoz, puhákhoz,
mik kötődnek enyémhez, a házhoz!
Szeretném megírni,
hogy megint mi
csínyt követtek el,
hol villant fel (c)sziluettjük, a del.
Szeretném, ha együtt szenderülnénk derűs álomra,
s ha volna, ki játszva, hunyorogva puszilna halomra,
úgy ébresztene bennünket, meg dalolva, kacagva.
Mondaná, hogy ne tedd ki a macskákat az ágyból,
elférnek ők a takaró végében, pokrócon, bárhol,
rám kacagna, levetkőzne,
ölelne,
a puhák,
ők bámulnák,
ahogy e bolond pár,
egymást cirógatva együtt hál.
(Le kell írnom: az otthon melegét semmi sem illusztrálja jobban,
Mint pihenő cicám, ki néha ablakpárkányon át, szobámba toppan,
este,
az üvegen belesve
nyávog, én beengedem,
majd filmet nézve, együtt alszunk el)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-05 12:05:37
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-05 12:05:37