Város-álom (jav.)
a Hold csak olyan bús-bizonytalan
az ablaktáblán őrláng imbolyog
árnyak érintése mint sajton nemespenész
elhagyott városokba fordulok
valami csillogó, összetört szemét
kering a hóviharban, mint a dervis
egy megbomlott, autista angyal
megpörget a sarkamon és elvisz
a bejárt utak kvantumfizikája
keserű, mint a vér vagy mint a fémpénz
mint egy szánkba égett, rézízű karácsony
a remény izzószálra kulcsolt két kéz
lásd, anyám, én olyan ártatlan vagyok
mint egy sosemlátott mérgesgomba
levelek alján, fű közt, vízen nőttem
s most nézd, kikkel csaptak egy halomba
ha a kozmosz tányér, szélére kitoltak
bevizsgálás nélkül telt el huszonnégy év
az asztal üres, a jókat mind megették
nem adnának akkor sem, ha kérnék
mosatlan tányérokon tükröződik
égve hagyott négy adventi gyertya
milyen keserű, rézízű karácsony
csak nézem a vérfoltokat rajta
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-06-24 11:02:00
Utolsó módosítás ideje: 2013-06-24 11:02:00