Ne keress fogást a gondolaton,
ha kimondtad. A szó hatalom
s kőbevésett eresztékein át
a torz, csak sebeket ejt leginkább
s oktalanul hullámokat kavar
szélcsendben is béna, visszhangtalan.
A veszélyt mérd fel, a gátszakadást.
Szolgáld ki őt tisztán, mint soha mást
rejtekhelyén hová visszatérhetsz.
Üres szócső az ész fegyveréhez.