Jani
Sötétedés után jött be a szobába,
és azt mondta, hogy megujjazta
a Horvát Tündét.
Na ne.
Fetrengtem az irigységtől.
Középső ujját az orrom alá dugta,
és húsz éves koromig ez maradt
a legközvetlenebb tapasztalatom
a pináról -
hogy borzalmas.
Szüret után
egy darabig mellettem ült az első padban,
amikor kiderült róla, hogy nem tud
olvasni, szótagolva sem,
kirúgták a gimnáziumból.
Úgy ment, ahogyan jött, mindenből bukottan,
mosolyogva,
vitte magával rendíthetetlen
charme-ját, és napbarnította
középső ujját is.
Sokáig poén volt,
ha utánoztam őt, makogva
olvastam fel a többieknek,
és törölgettem a homlokomat,
mintha rettenetesen leizzadtam volna.
Egyedül szegény Horvát Tünde
vetett meg ezért, de hát ő
mindig túlságosan
elfogult volt
a Janival.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-05 13:17:33
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-05 13:19:11