Végh Tamás
Hol élsz, barátom?
Mi közöd az egészhez?
Tarra vágott erdők
Hiány-sikolyához,
Csupasszá vakított
Dombok bánatához?
Minden úgy hagyatik,
Ahogy lehanyatlik.
Fagyöngy-sor a házon.
Március homlokán
Tervezett éjszakák
Vonulnak át. Zsibbadt
Arcot fon reád a hajnal,
S tőled akár fejre is állhat
A köztársaság.
Mi közöd ehhez a tájhoz?
Ehhez a házhoz, ellened
Felhozott sanda vádhoz,
Mely kidolgozatlan
Hajnalokon rád ront?
Hol ért utol, s mikor
Érintett utoljára téged?
Omlatag falakat már csak
A firka tart egyben,
S csuklyás suhancok
Belőve vihognak előtte
Deviáns éjjeleken,
S valahonnan mindig
Előkerülnek az olcsó,
Testi szabadfoglalkozású,
Kiskorú perditák.
Mi közöd ahhoz,
Hogy ebben az árva,
E haza-menekülttáborban
Fittness-guruk pártot
Alapítanak, és mellettük
Életmódmagazinokat
Árulnak tudatlan, lelkes
Aktivisták. Nekik mindegy,
Tolna vagy Madagaszkár.
Mi közük hozzá?
És neked, barátom,
Mi közöd hozzá?!
2013-04-03
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-03 11:41:36 Utolsó módosítás ideje: 2013-04-03 11:41:36
|
|
|