Most csak a Hold-legelőn tépik a fényt juhaink,
künn a határba’ kihalt minden egészen… a táj
ritka pilácsaitól – sok kicsi mécsbogarától -
nem nagyon oszladozott még a sötét, de azért
látni dombot a menny néma palástja alatt,
hogy feketén homorít rajta a csillagos éj.