Ettimese
Pálcika néni:
Nincs már, aki kényeztessen.
Ezüstből hull a hó
e rémes Pesten,
de áruló
a krém a testen:
múló a jó -
s neked mégis tetszem?
Pálcika bácsi:
Mert szeretsz. Mert vagy.
Mert a világ hervad,
de tőled folyton folyvást
felfogok egy csepp
friss mosolygást.
Ez az én bilincsem:
semmisemmisemmisemmi
másom nincsen
Pálcika gyermek:
Acélvirág kelyhe
zár engem rejtelembe.
Fojtó, időtlen esték
árnyát hűs alkonyba mártja
mifelénk a mesék
királya s lánya:
a setét.
Ki rajzolta rám a fejét?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-21 09:22:37
Utolsó módosítás ideje: 2013-02-21 09:22:37